Man (61) met meer dan honderd illegale wapens in huis moet de cel in

973

AARNHEM – Een 61-jarige liefhebber van wapens uit Huissen is dinsdag veroordeeld tot negentig dagen waarvan 84 dagen voorwaardelijk voor illegaal wapenbezit. De man had op een gegeven moment meer dan honderd wapens in huis, waarvan tien illegaal.

De politie kwam in februari 2017 na een anonieme melding bij de man aan de deur omdat er een hennepkwekerij bleek te zitten. Onder zijn kussen op bed had hij een geladen revolver.

Wietkwekerij
De politie zag nog veel meer wapens en kwam een maand na de inval terug om op allerhande plekken in het rommelige huis meer dan honderd wapens aan te treffen. In de schuur bleek de man te hebben geknutseld met munitie.

De man verklaarde dat hij een liefhebber was van wapens en ze verzamelde. Hij dacht dat hij de deels onklaar gemaakte spullen mocht hebben. Voor de hennepkwekerij en de revolver is de man al eerder veroordeeld.

Ga naar Bron