Inval bij topcrimineel Peter van D. om Duitse drugsbende

877

De inval van justitie en politie bij topcrimineel Peter van D. in Schinveld op 12 maart, was in het kader van een groot Duits recherche-onderzoek naar een bende die verdacht wordt van de handel in verdovende middelen. Dat bevestigt Boris Raufeisen, persofficier van justitie van het OM in Würzburg dat dit onderzoek leidt, desgevraagd tegenover ZO-NWS.

“In een lopend onderzoek van ons naar een bende van vier Duitsers in verband met de handel in verdovende middelen, beschikten wij over informatie dat de verdachten contacten hadden met Peter van D. en dat de drugs uit Nederland afkomstig waren”, zegt Raufeisen.

“Om deze informatie te checken, hebben wij een rechtshulpverzoek gedaan bij justitie in Limburg voor een doorzoeking in de woning van deze Peter van D. De doorzoeking is uitgevoerd door de autoriteiten aldaar. In verband met dit nog lopende onderzoek kan ik verder niks zeggen”, aldus persofficier Raufeisen tegen ZO-NWS.

Peter van D.’s advocaat Arthur Vonken laat desgevraagd weten: “Mijn cliënt heeft hier helemaal niks mee te maken.” Tijdens de inval in en de doorzoeking van de zwaarbeveiligde woning van Peter van D. aan de Grachtweg in Schinveld, werd

Ga naar Bron