Veel kinderen verdwijnen uit opvang

1168

Vietnamese kinderen zijn kwetsbaar en verdwijnen uit de beschermde opvang. „Deze vluchtelingen verdwijnen altijd.”
In de afgelopen vijf jaar zijn er zeker zestig Vietnamese kinderen „met onbekende bestemming” verdwenen uit de beschermde opvang in Nederland. Deze kinderen, vooral tieners, zijn onderdeel van een grotere groep van 1.080 minderjarige asielzoekers die tussen 2013 en 2017 verdwenen uit verschillende locaties van de vreemdelingenopvang, en waarvan niemand weet waar ze zijn.

….

Hennepteelt en prostitutie
Waar de verdwenen Vietnamese kinderen precies terechtkomen, is onduidelijk. Er zijn aanwijzingen dat ze worden uitgebuit op hennepplantages of in nagelstudio’s, in zowel Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Nederland. En dat een groep verdwijnt in de illegale prostitutie.

NRC Vandaag

Elke ochtend onze beste stukken en het belangrijkste nieuws ontvangen?

Jouw e-mailadres
Inschrijven
Een in 2016 opgestart opsporingsonderzoek met codenaam PASADENA naar 33 verdwenen Vietnamese kinderen, uitgevoerd door recherche, de marechaussee en het team van mensenhandel en -smokkel van de Regionale Eenheid Noord-Nederland, werd na twee maanden afgesloten. Omdat er geen aanwijzingen waren voor mensenhandel en de minderjarigheid van de Vietnamezen.

Maar die aanwijzingen zijn er wel: in 2012 publiceerde Bureau Beke in opdracht van de Raad van Korpschefs van de politie een rapport over Vietnamezen in de hennepteelt. Daarin signaleren meerdere politiekorpsen de laatste jaren een toename van het aantal Vietnamezen

Ga naar Bron