Zelfgemaakte tunnel onder fitnesszaal leidt naar professionele wietplantage

847

De uitbater van een fitnesszaak in Maasmechelen zag zijn zakencijfer in 2014 kelderen na de opening van zijn goedkope Basic Fit-concurrent in de buurt. Hij aanvaardde daarom het voorstel van een Nederlander, die een wietplantage met twee kweekruimtes opzette in zijn pand. Achter een luik in de vloer van een van de sportzalen zat een zelfgemaakte tunnel verborgen.
Ook de agenten moesten tijdens de huiszoeking op 26 april 2016 vijfentwintig meter op handen en voeten kruipen om tot bij de plantage in de kruipkelder te geraken. Volgens de aanklager bracht de plantage op twee jaar tijd ruim 240.000 euro op. Vijf beklaagden riskeren tot vier jaar cel.

Aan de wietplantage in de fitness in Maasmechelen werd ook een tweede cannabisplantage met stekkerij in Lanaken gelinkt. Die leverde volgens de aanklager 315.000 euro op. De bal ging aan het rollen toen de politie in april 2016 getipt werd over de wietplantage in de fitnesszaak in Maasmechelen, waarna een huiszoeking plaatsvond. Achter de gesloten deur van de spinningzaal hingen de overalls klaar om naar de wietplantage in de kruipkelder af te zakken.

Ga naar Bron