‘Neder-Duits’ politieteam blijft na stopzetten subsidie grensstreek bewaken tegen Oostblokcriminelen

929

De methode waarbij de grensstreek van Overijssel met Duitsland wordt bewaakt met zogenoemde vliegende politiebrigades, krijgt een permanent vervolg. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de ondertekening van het ‘Verdrag van Ahaus’. Dit Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) werd de afgelopen jaren veelvuldig ingezet in de strijd tegen de oprukkende snelwegcriminaliteit vanuit met name Oost-Europa. …

Vijf politiepartners aan beide zijden van de grens hebben daarop samen met de Koninklijke Marechaussee besloten deze tactiek langs de Overijsselse grens te handhaven. Ondanks het stopzetten van de Europese subsidies. Dit is woensdag bekrachtigd in het ‘Verdrag van Ahaus’.

Geboekte resultaten
Het GPT is sinds de start bijna 18.000 keer in actie gekomen. Daarbij werd meer dan 8.000 keer processen-verbaal opgemaakt. Het ‘Neder-Duitse’ politieteam heeft bovendien circa 350 kilo drugs met een marktwaarde van meer dan 8 miljoen euro onderschept, waaronder 150 kilo marihuana, maar ook heroïne, cocaïne, amfetamine en 10.000 xtc-pillen.

Ook werden meer dan honderd vervalste documenten in beslag genomen, vooral rijbewijzen en identiteitsbewijzen. Los van de verdachten die op heterdaad werden betrapt en ter plaatse werden aangehouden, kon een groot aantal internationaal gezochte verdachten worden ingerekend.

Ga naar Bron