Cannabis in het bloed van hond Zita na wandeling in Vogel- en Bieswijk

887

Uit wandelen gaan met de hond, het is een activiteit die voor velen rustgevend werkt. Voor Lauwenaar Gino Hoorens en vooral voor zijn trouwe viervoeter Zita, draaide het bijna uit op een drama.

“Gaan wandelen met Zita is mijn dagelijks moment van rust en ontspanning”, steekt Gino van wal. “Zita is 2 jaar oud en is een rasechte speelvogel. Ze is erg nieuwsgierig en kan het dan ook niet laten om alles wat ze op de grond aantreft, op te eten.” Het is die speelse reactie die Zita, afgelopen weekend, zuur opbrak. “Na de wandeling op het vogelplein in de Vogel- en Bieswijk, leek Zita bij haar thuiskomst wat neerslachtig. Ze was absoluut niet in haar normale doen. ‘s Nachts werd ik wakker omdat ze lawaai begon te maken en ongecontroleerd begon te braken. Er leek geen einde aan te komen en ik bracht haar zo snel mogelijk naar de dierenarts, die haar meteen aan een resem tests onderwierp. Mijn grootste vrees was dat ze, vanwege haar nieuwsgierigheid, per ongeluk gif had gegeten tijdens de wandeltocht”.

De bloedtest bij de dierenarts bracht echter een volledig andere conclusie naar boven. “De resultaten toonden aan dat Zita sporen had van cannabis in haar bloed. Het was die cannabis die voor de angstaanjagende reacties zorgde. Ze had

Ga naar Bron