UGent-drugsexpert Tom Decorte stuurt open brief naar politici: “Stop het spierballengerol”

888

Tom Decorte, criminoloog en drugsexpert aan de Universiteit Gent, heeft naar aanleiding van de commotie rond drugs de afgelopen maanden, een open brief geschreven voor onze politici. “Stop het spierballengerol, en start een sereen debat in een parlementaire werkgroep”, schrijft hij. Lees de integrale brief hieronder.

Granaten ontploffen in Antwerpen-Noord, ketamine duikt op in het nachtleven, de sluiting van de Kompass Klub in Gent wekt beroering, het verband tussen hoge concentraties THC in wiet en psychoses is nog maar eens bevestigd. En ondertussen leven we met zijn allen naar de play-off van de ‘Jupiler’ League toe. We worden overspoeld met berichtgeving over drugsfenomenen in onze samenleving, en met ideologisch gekleurde analyses en oplossingen. Eén ding is zeker: burgemeesters zitten met de handen in het haar, het lijkt allemaal niet de goede kant uit te gaan, en de tijd dringt.

Discrete apps, de Gentse haven en bestellen via het verborgen internet: hoe
Drugsfenomenen (en de daarmee samenhangende problemen van welzijn, volksgezondheid, overlast en criminaliteit) zijn bijzonder ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Ze vragen een geïntegreerde en integrale aanpak. Die termen bezigen we

Ga naar Bron