Drugs en rituelen

822

De trekvogels uit de filmtitel duiken op in alle vijf ‘zangen’ van Pájaros de Verano (Colombia,2018). Ze staan symbool voor de veranderingen die zich in de jaren zestig tot tachtig voordoen op het platteland in het noorden van Colombia. Terwijl de oude generatie krampachtig vasthoudt aan de mystieke traditie van gelukbrengende talismannen, voorspellende dromen, vermanende huisgeesten en versteende rituelen, verdient de jeugd miljoenen met de opkomende drugshandel.
Rapayet dingt naar de hand van de knappe Zaida, lid van een bevriende clan. Om de forse bruidsschat te kunnen opbrengen, gaat hij in zee met een handige ritselaar. Al gauw komen ze erachter dat er veel geld te verdienen is met de productie en verkoop van marihuana. Maar drugs komen niet zonder geweld. Verscholen achter grote zonnebrillen veranderen de lokale stamoudsten in meedogenloze maffiabazen, voortdurend omzwermd door grimmige bodyguards met karabijnen. Rapayet komt klem te zitten tussen de moderne gewelddadigheid van de drugsindustrie en de traditionele moraal van zijn schoonfamilie, gebaseerd op eer en wraak. In de coulissen staat Pablo Escobar al te popelen.

Ga naar Bron