Australiër vangt pijlschot op met gsm in hippiestad

926

In Australië heeft een man een wel zeer ouderwetse aanval op een eerder moderne manier kunnen afweren. Twee personen hadden het woensdag in het hippiestadje Nimbin, dat bekend staat om het jaarlijkse marihuanafestival MardiGrass, met elkaar aan de stok gekregen. Daarop richtte de jongste van de twee pijl en boog op zijn oudere tegenstander.
Die laatste wilde van dat tafereel een foto maken en haalde zijn gsm uit. Toen de veertiger een foto wou maken, loste de 39-jarige aanvaller zijn schot. De pijl boorde zich in de smartphone, maar bleef in de smartphone steken waardoor enkel de punt aan de andere kant uitstak. De 43-jarige man die telefoon vasthield, werd geraakt in de kin maar liep enkel een schram op. Hij had geen medische zorg nodig, meldt de politie.

De aanvaller werd ter plaatse gevat en naar het politiekantoor in de buurt overgebracht. Hij kwam vrij op borg en zal zich in april voor de rechter moeten verantwoorden.

Ga naar Bron