Drugs

802

Drugs zijn middelen die tijdelijk je waarneming van de wereld aanpassen. Er zijn verschillende drugs, waarvan de legaliteit van het bezit en gebruik ervan verschilt. Alcohol en nicotine zijn bijvoorbeeld legaal, voor wiet geldt een gedoogbeleid en op middelen als XTC, speed en LSD ligt een algemeen verbod.

Radar heeft het meerdere keren over drugs gehad. Zo hebben mensen last van illegale drugsproducenten die drugsafval in hun tuin dumpen en zijn er partijen die de productie daarom aan de overheid willen overlaten.

Veel drugs moeten in een laboratorium worden gemaakt. Als een nieuwe drug wordt ‘bedacht’, kan het even duren voordat de wetgeving bij is en de nieuwe drug op lijst 1 van de Opiumwet terechtkomt. In de uitzending van 11 maart 2019 wordt hier meer aandacht aan besteed.
Met overzicht van eerdere uitzendingen.

Ga naar Bron