‘Fraudeurs betalen duizenden euro’s voor voorrang sociale huurwoning’ – AT5

897

Een ‘bende criminele bemiddelaars’ heeft vermoedelijk meerdere sociale huurwoningen in de stad aan fraudeurs toegespeeld door middel van valse documenten. Dat schrijft  Het Parool .  Het fraudeteam van woningcorporatie Ymere heeft de documentfraude twee weken geleden ontdekt. Dit heeft woningcorporatie Ymere en de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) vrijdagmiddag bekendgemaakt.  In totaal zijn er zeven valse dossiers door het fraudeteam onderschept.
….

AFWC meldde in januari dat er in het afgelopen jaar bij maar liefst 821 sociale huurwoningen in de stad fraude is gepleegd. Vaak zou het gaan om illegale onderhuur, andere vormen van fraude zijn vakantieverhuur, hennepkwekerijen en illegale bordelen. Wanneer fraudeurs ontdekt worden, ontbindt de corporatie hun huurcontract en wordt de woning opnieuw verhuurd.

AFWC meldde in januari dat er in het afgelopen jaar bij maar liefst 821 sociale huurwoningen in de stad fraude is gepleegd. Vaak zou het gaan om illegale onderhuur, andere vormen van fraude zijn vakantieverhuur, hennepkwekerijen en illegale bordelen. Wanneer fraudeurs ontdekt worden, ontbindt de corporatie hun huurcontract en wordt de woning opnieuw verhuurd.

AFWC meldde in januari dat er bij maar liefst 821 sociale huurwoningen in de stad fraude is gepleegd. Vaak zou het gaan om illegale onderhuur, andere vormen van fraude zijn vakantieverhuur, hennepkwekerijen en illegale bordelen. Wanneer fraudeurs ontdekt worden, ontbindt de corporatie hun huurcontract en wordt de woning opnieuw verhuurd.

Ga naar Bron