Nederland knutselt mee aan nieuwe antidopingwetboek

871

Een huis waar steeds aan wordt geknutseld, zo omschrijft Herman Ram de wereldantidopingcode die in 2021 een vierde versie krijgt. De voorzitter van de Dopingautoriteit heeft deze week de laatste adviezen van zijn instantie, de overheid, NOC*NSF en de atletencommissie ingediend, zoals wereldwijd voor input wordt gezorgd.

Vanuit Nederland wordt onder meer gepleit voor mildere straffen bij ‘per ongeluk’-gebruik van doping en een betere afhandeling bij aangetroffen extreem lage concentraties van een verboden product. Ram ziet bovendien niets in een wereldwijde definitie van het begrip topsporters.

Om met dat laatste te beginnen. Elke sporter die op op het hoogste niveau zijn sport uitoefent is volgens de wereldantidopingorganisatie WADA een topsporter en valt dus onder het strengste regime. Het geldt bijvoorbeeld ook

Ga naar Bron