Voeg cannabis onmiddellijk toe aan erkende behandelingen voor kanker, zeggen deze onderzoekers

943

Medicinale cannabis is niet alleen een effectieve pijnstiller. Het is ook een krachtige kankerbestrijder die de overlevingskansen bij muizen verdrievoudigt, zeggen onderzoekers die hopen dat het ‘vrijwel onmiddellijk’ wordt toegevoegd aan de erkende behandelingen voor kanker.

Cannabidiol (CBD) is getest bij alvleesklierkanker, die vrijwel onbehandelbaar is en waarmee met chemotherapie slechts een overlevingspercentage van vijf procent over vijf jaar wordt bereikt.

Maar wanneer CBD wordt toegediend, verdrievoudigt de overlevingskans.

Vrijwel onmiddellijk
Onderzoekers van de Queen Mary University of London hebben het effect van CBD tot nu toe alleen getest op laboratoriummuizen, maar als vergelijkbare resultaten ook bij mensen gevonden worden, zou het ‘vrijwel onmiddellijk moeten worden toegepast in kankercentra’, aldus hoofdonderzoeker Marco Falasca.

CBD heeft weinig bijwerkingen, terwijl chemotherapie vaak gepaard gaat met

Ga naar Bron