Levensgevaarlijk stroom afgetapt voor ondergrondse wietkwekerij bij Ommen

980

Levensgevaarlijk. Zo omschrijft de Ommer agent Jan Voortman de situatie bij de ondergrondse hennepkwekerij die maandag in een bosperceel in de buurtschap Stegeren is ontmanteld. Medewerkers van Enexis constateerden dat met een elektriciteitskast was gerommeld en maakten daar melding van bij de politie.

Vanaf die betonnen hoogspanningskast, aan de rand van het Ommerbos aan de zijde van café-restaurant De Bootsman, is een pakweg honderd meter lang graafspoor te zien. Daarin lag een ondergrondse kabel die bleek te leiden naar de kwekerij, waar lampen, filters en dompelaars op de illegaal afgetapte stroom draaiden. De kabel was ingegraven in de ondiepe greppel pal langs de Driehoekweg. Bij de afslag naar de Hessenweg Oost, een met puin verstevigde zandweg, loopt het spoor door, om enkele tientallen meters verderop af te buigen, het bos in.

Houten luik
En dan ontdek je ineens een eenvoudig houten luik, in een wat verhoogd stukje bos dat is afgedekt met een laag bladeren en beplant met kleine boompjes. Dat luik, dat ook was gecamoufleerd met takken en bladeren, vormt de entree van een ondergrondse ruimte van in totaal circa 21 meter groot. Een lang gangetje leidt

Ga naar Bron