‘Boer zoekt coach’: wapen tegen oprukkende criminaliteit op het platteland

883

De zogenoemde ervencoach moet de komende jaren een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen de criminaliteit die steeds verder oprukt op het platteland. In Overijssel loopt sinds eind 2017 een experiment met de ervencoach. De ervaringen zijn dusdanig positief dat gedeputeerde Traag nu een permanent vervolg wil.

door Jan Colijn

Overijssel loopt landelijk gezien voorop en is de eerste provincie met een ervencoach. Provinciale Staten buigt zich vandaag over een voorstel van gedeputeerde Annemieke Traag om de komende jaren twee miljoen euro uit te trekken om deze ervencoach door heel Overijssel in te zetten.

Zeven ervencoaches
Overijssel telt nu nog een zevental ervencoaches in Tubbergen, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Losser, Salland, Vechtdal en de regio Almelo. De miljoenen zijn bedoeld als

Ga naar Bron