Is medicinale wiet een medicijn? | 5 belangrijke vragen

879

Je struikelt steeds vaker over de flesjes CBD-olie bij de drogist en ook als het gaat om de strijd tegen serieuze ziektes zoals kanker valt steeds vaker de term ‘medicinale wiet’. Wat zijn de kansen van wiet als medicijn? Is het wel bewezen werkzaam? Arno Hazekamp promoveerde aan de Universiteit Leiden op onderzoek naar cannabis voor onze gezondheid en geeft zijn visie.

1. In hoeverre is de werkzaamheid van medische cannabis bewezen?
Arno Hazekamp: “Wat wetenschappelijk als een paal boven water staat, is dat slapeloosheid, misselijkheid, overgeven, chronische pijn, gebrek aan eetlust, angst en onrust sterk kunnen verminderen door het gebruik van cannabis. Vooral voor mensen die chronisch ziek zijn en bij wie geen enkele therapie of medicatie aanslaat, kan wiet de kwaliteit van leven sterk verbeteren. Het geneest niet, maar vermindert symptomen. Als je altijd chronische pijn hebt of continu misselijk bent en niets helpt, dan is het toch mooi dat medicinale wiet de ruwe randjes eraf haalt. Vergis je niet, het gaat hier om tienduizenden Nederlanders. Mensen met kanker, MS, epilepsie, chronische pijn, parkinson. Zij krijgen overigens

Ga naar Bron