Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt

806

Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door.

Even rustig zitten voor een interview is moeilijk, want zitgelegenheid heeft de afhaalshop niet. Volgens afspraak met de gemeente en met de buurt. In De Pijp haal je wiet, misschien neem je een Mars erbij en daarna ga je weer weg. Niet helemaal wat Lensink voor ogen had toen hij bedacht een coffeeshop te beginnen. Die moest gezellig worden. Een voetbaltafel, een muziekje. ,,Maar om rekening te houden met de buurt heb ik er echt voor gekozen om er een afhaalshop van te maken.’’

Apotheekachtig

Bij binnenkomst wordt snel duidelijk dat blijven hangen niet de bedoeling is. De inrichting is bescheiden en de nadruk ligt op wit. Een witte toonbank, met in de vitrine magnetronbakjes met wiet. Erbovenop een weegschaal en een kassa. Op een paar planken aan de wand staat wat snoepgoed. Lensink is in zijn nopjes met de inrichting van De Pijp. ,,Er wordt hier toch niet gerookt, dus dat witte interieur blijft mooi. Zo’n donker hol is niet meer van deze tijd. In de grote steden zie je veel coffeeshops in een apotheekachtige stijl’’, vertelt de eigenaar. Vanaf de straat naar binnen kijken is ook geen probleem; op het logo van de coffeeshop na zijn de ruiten transparant. ,,Ik heb niks te verbergen. Dat is het belangrijkste. De boel helemaal dichtmaken, dat is zo 2007.’’

Ga naar Bron