‘Berenmarkt goed voor wietaandelen’

798

Legendarische belegger en beurspessimist John Hussman verwacht dat de Amerikaanse beurzen tot vijftig procent kunnen dalen. Hoewel een dergelijke berenmarkt voor veel beleggers een ramp zou zijn, kan dit wietaandelen juist in de kaart spelen.

Berenmarkten zorgen doorgaans voor een breedgedragen negatieve stemming in de Verenigde Staten, waardoor meer mensen toleranter worden over wiet, aldus onderzoeker Chuck Thompson van Socionomics Institute. Het instituut onderzoekt op welke manier een bepaalde stemming invloed heeft op het gedrag van mensen.
“Tijdens berenmarkten krijgen veel mensen problemen”, aldus Thompson tegenover Business Insider. “Zij zullen zich eerder met hun eigen problemen bezig gaan houden in plaats van dat zij achter wietgebruikers aangaan.”
Thompson stelt dat de mondiale vraag naar het legaliseren van wiet, te maken kan hebben met de hoge volatiliteit op de aandelenmarkten afgelopen jaar. Handelsoorlogen, gestegen rentes en zorgen over een economische groeivertraging resulteerden

Ga naar Bron