Drievoudig moordenaar Sven Vlassenbroeck riskeert 6 maanden voor drugsbezit.

925

De 40-jarige Sven Vlassenbroeck uit Geraardsbergen, die al sinds 2003 in de gevangenis zit voor de gruwelijke drievoudige moord die hij pleegde met zijn broer Steven, riskeert nu 6 maanden extra omdat hij betrapt werd met drugs in de Brugse gevangenis. Omdat hij al levenslang heeft, maakt dat eigenlijk niets uit, maar Vlassenbroeck kreeg wel een tuchtstraf na de feiten.

Zowel op 26 april 2018 als twee weken later werd Vlassenbroeck betrapt met telkens een kleine hoeveelheid cannabis. De eerste keer had hij de drugs verborgen in een plastic potje in de kleedkamer van de werkruimte, de tweede keer in zijn eigen cel. De procureur eist 6 maanden cel. “Veel kan ik daar niet aan toevoegen, want mijn cliënt bekent en zit toch al een levenslange gevangenisstraf uit”, sprak zijn advocaat. “Het enige wat ik kan zeggen is dat hij in de gevangenis nooit drugs heeft gebruikt en er nooit voor terechtstond, toch een kleine prestatie gelet op alle drugs in de gevangenis.”

Sven Vlassenbroeck werd in 2005 door het hof van assisen samen met zijn broer Steven veroordeeld tot een levenslange celstraf. Samen pleegden ze op 29 september 2003 een gruwelijke drievoudige moord in café t’ Vraagteken in Geraardsbergen. Ze wilden de

Ga naar Bron