‘Drugscriminelen maken onze samenleving kapot’

1069

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid investeert honderd miljoen euro in de war on drugs . Maar heeft dat wel zin? Hoofd van de Nationale Recherche Wilbert Paulissen, burgemeester van Breda Paul Depla en politicoloog Joost Smiers voeren een fel debat over de juiste aanpak. ‘Hou toch eens op met je idealistische gedoe!’

Wat voor schijnende gevolgen van de handel in drugs komen jullie als burgemeester en politiechef op dit moment zoal tegen?

Wilbert Paulissen: “De ondermijnende effecten van druggebruik zien we rond liquidaties, bedreigingen van burgemeesters en officieren van justitie, geld dat op verkeerde plaatsen terechtkomt, wijken waarvan je je kunt afvragen of ze nog meedoen aan onze samenleving of dat ze voor zichzelf zijn begonnen met handel in drugs. Je ziet het niet als je …
Foto: Paul Tolenaar

Ga naar Bron