Mr. Veldman • Coffeeshop kan eindelijk legaal wiet testen

2743

Een nieuw apparaatje voor de mobiele telefoon – GemmaCert – maakt het kinderlijk eenvoudig voor coffeeshophouders om THC en CBD in cannabis te meten. De wettelijke beperkingen die het tot voor kort onmogelijk maakten om de cannabisconsument betrouwbare productinformatie te geven, behoren dankzij deze infraroodlicht-technologie eindelijk tot het verleden. Mr. Maurice Veldman over een grote stap voorwaarts voor de bijna 500 coffeeshops.

Goede voorlichting over cannabis belangrijk
Binnen het gedoogbeleid is het een belangrijke taak van een coffeeshophouder om goede voorlichting aan de consument te geven. Maar hoe moet je dat doen als je niet weet wat je verkoopt? De overheid verbiedt coffeeshophouders de gehaltes THC en CBD in wiet te testen met een gaschromatograaf omdat dat neerkomt op bewerken en dat is verboden.

Bovendien moet je voor dat testen een opleiding tot laborant hebben gevolgd en niet veel coffeeshophouders zullen daarop kunnen bogen.

Ga naar Bron