Matig bewijs voor nut medische wiet

940

In Nederland zijn er zo’n 5000 geregistreerde gebruikers van medicinale cannabis. Maar bewijs dat het werkt, lijkt te ontbreken.

Al meer dan tien jaar ligt wiet in de Nederlandse apotheken. En in Amerika groeit het geloof in het medisch nut van cannabis steeds meer; 23 staten staan het gebruik van de drug al toe bij ziektes als Alzheimer, epilepsie en Parkinson. Maar uit onderzoek blijkt dat wetenschappelijk bewijs voor de positieve werking behoorlijk tegenvalt.

Veel bijwerkingen

Wetenschappers, waaronder de Nederlandse Jos Kleijnen, spitten 79 bestaande studies door waar in totaal 6462 mensen aan meededen. Het ging hier om gerandomiseerde onderzoeken met controlegroep, experimenten waarbij de ene

https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/matig-bewijs-voor-medisch-nut-van-wiet/

Ga naar Bron