Amerikaanse brouwerij maakt alcoholvrij ‘wietbier’

915

Binnen minuten zou je het voelen; de zweverige effecten van het THC-infused glas ‘wietbier’. Dronken wordt je er niet van – het cannabisdrankje is alcoholvrij.

De legalisering van recreationeel gebruik van cannabis in Canada en delen van de Verenigde Staten heeft de productie van zogenaamde edibles – etenswaar met de softdrug – een flinke boost gegeven; van snoepjes en kauwgom, tot ijs, nutella en zelfs pizza. Ook brouwerij Two Roots in Californië pikte van de legalisering een graantje mee. Ze produceerden geen alcoholvrij wit-, maar ‘wietbier’. Het THC-infused biertje belooft je de roes te geven, zonder de kater.

Cannabis

Het non-alcoholische ‘cannabier’ dat de Amerikaanse brouwers maakten, is niet het eerste drankje waar het label ‘wietbier’ op geplakt wordt. Zo kwam de Nederlandse brouwerij Herb’s Hopped & Hemped eind 2017 bijvoorbeeld al

https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/amerikaanse-brouwerij-maakt-alcoholvrij-wietbier/

Ga naar Bron