Meer dan 500 atleten geschorst na doping

1047

519 atleten zijn op dit ogenblik geschorst, zo blijkt uit de jongste statistieken van de Athletics Integrity Unit, opgericht na de dopingschandalen in de atletiek enkele jaren geleden. Hoezo, wielrennen de ‘vuilste’ sport? Niet dus.

Liefst 519 atleten? Zo veel? Ja, en – voor alle duidelijkheid – dit zijn enkel de atleten die effectief op dit ogenblik geschorst zijn wegens doping. Zijn dus niet meegeteld: de talloze atleten die een schorsing kregen, maar die bijvoorbeeld nog beroep kunnen aantekenen en van wie de schorsing dus nog niet definitief is. Zoals de Russische snelwandelaar Anisa Kirdyapkina, die gisteren door de sportrechtbank TAS werd geschorst. Hij kan nog tot half februari beroep kan aantekenen. (overige tekst in artikel na abonnement).

Ga naar Bron