Buitenlandse wiettelers zoeken Hollandse kennis

920

In juni komt een internationale groep professionele wiettelers naar Nederland om de glastuinbouw hier beter te leren kennen.
Dat is althans de opzet van de de Pro Manager Mastercourse Cannabis. Initiatiefnemer van deze meerdaagse excursie is Ed Smit. Hij reist momenteel met een groep professionals in de groenteteelt door Nederland en Duitsland onder de noemer Pro Manager Mastercourse Vegetables. De 13 deelnemers komen uit alle 5 de werelddelen en bezoeken bedrijven in de productieketen van groente en fruit.

Legalisering maakt wiet big business
Smit heeft zijn Pro Manager Mastercourse Cannabis in juni zo gepland dat behalve tuinbouwbedrijven ook de Greentech beurs in Amsterdam kan worden bezocht. De professionele teelt van cannabis is een branche die zich vooral in Amerika snel ontwikkeld. De legalisering van de productie en verkoop van wiet maakt deze teelt interessant voor de tuinbouw. Uruguay had een aantal jaar geleden als land de primeur en afgelopen oktober kwam daar Canada bij. Ook is in …

Ga naar Bron