Een gemiste kans!

1159

Als één ding steeds duidelijker wordt is het de kans die Nederland mis loopt door het politiek nog steeds blokkeren van een vrijgave voor de teelt van medicinale Cannabis. Dus niet de teelt voor een joint (inhoudsstof THC), maar de teelt voor medicinale cannabis olie (CBD-olie). Waar de belemmering in de politiek zit is mij een raadsel, want de producten zijn volop verkrijgbaar bij elke willekeurige drogisterij in Nederland. Ga naar de site van bijvoorbeeld Kruidvat, tik als zoekopdracht CBD-olie in en u krijgt 21 resultaten van producten op basis van CBD-olie die te koop worden aangeboden. Het is dus volop te koop in Nederland, en toch wordt de teelt niet vrij gegeven.

Hoe anders is dat elders in de wereld. Vooral de Canadese bedrijven nemen een flinke voorsprong. Ook elders in Europa (o.a. Denenmarken, Duitsland, Spanje, Portugal, Griekenland) wordt of zijn er initiatieven om te starten met productielocaties. Vaak onder de voorwaarde zolang de THC-gehalten (u weet wel, dat stofje waar je stoned van wordt) maar extreem laag zijn en het dus om de fabricage van CBD-olie gaat.

Waarom is de teelt van medicinale Cannabis zo interessant? Niet omdat de teelt teelt-technisch zo speciaal is. De basis fysiologie plantkunde geldt ook voor Cannabis. De teelt is met name zo interessant omdat het een volgende stap in de tuinbouw is. Zeg maar tuinbouw 3.0. 100 jaar geleden was het …

Ga naar Bron