Studie • CBD kan high-effect van THC ook versterken!

4774

Van THC word je high en van CBD niet. Sterker nog, CBD zorgt juist voor een mellow effect op die THC-high. Dat was tot vandaag de heersende opvatting over de werking van de twee bekendste cannabinoïden in cannabis. Maar Australische onderzoekers beweren nu dat weinig CBD de high juist sterker maakt én dat je van uitsluitend een hoge dosis CBD zelfs ‘stoned’ kan worden!

Interactie tussen cannabinoïden CBD en THC
Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan om de werking te begrijpen van de twee belangrijkste componenten in wiet. Maar meestal gaat het dan om de onafhankelijke werking van THC en CBD. Een nieuwe Australische studie toont echter aan dat beide cannabinoïden interactie hebben die de populaire stelling dat CBD je high afzwakt ondermijnt.

Het wetenschappelijk onderzoek heeft de onmogelijke titel: ‘A randomised controlled trial of vaporised Δ9-tetrahydrocannabinol and cannabidiol alone and in combination in frequent and infrequent cannabis users: acute intoxication effects‘.

Het is in januari gepubliceerd in het vakblad European Archives of Psychiatry and Clinical Neuroscience.

De Australische onderzoekers rekruteerden 36 personen, waarvan een …

Ga naar Bron