Ruzie om drugs dreef trio tot mishandeling in gevangenis Leeuwarden

1187

Vijf jaar cel eiste de officier van justitie woensdag tegen twee Leeuwarders van 27 en 34 jaar en een man uit Hurdegaryp (20) vanwege de zware mishandeling van een medebewoner van de PI Leeuwarden. Een ruzie om drugs was de aanleiding voor de vechtpartij op 24 augustus in cellenblok B. Volgens de man uit Hurdegaryp had het slachtoffer – een 40-jarige man uit Kootstertille – 20 gram hasj van hem gestolen. Deze man zou geregeld drugs hebben binnengesmokkeld die dan werd doorverkocht door de verdachte uit Hurdegaryp.

Joints in achterwerk

Een deel van deze handel zou dit keer door de man uit Kootstertille achtergehouden zijn. Het verhaal ging dat hij nog wel eens joints in zijn achterwerk bewaarde en daar wilde de Hurdegarypster hem wel even van verlossen, zo bleek uit onderschept telefoonverkeer.

Met twee anderen was de Hurdegarypster de cel van de betrokkene op de begane grond binnengedrongen en had er … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron