Nederlandse en Belgische politie botsen vaak op de grens, criminelen niet: ze profiteren er van

1308

EINDHOVEN – Drie dode mannen in een Belgisch drugslab in de grensstreek en een link naar Nederland. Het toont nog eens aan dat drugsproblemen grensoverschrijdend zijn en niet exclusief voor Brabant. Maar ook dat er meer samenwerking nodig is dan nu. Want de zuiderburen lijken te worstelen met een effectief antwoord op de drugsmaffia.

“Nederlanders die bij ons een lab opzetten, ik denk dat we dat niet goed in beeld hebben”, zei de Belgische hoofdofficier van justitie Guido Vermeiren onlangs in Den Bosch. Hij was daar afgelopen december in het provinciehuis te gast op een conferentie over de drugsmarkten van België en Nederland. Vermeiren is de baas van het OM in Hasselt, waar de streek onder Eindhoven onder valt.

“We botsen vaak op de grens. Ik denk dat we dat moeten gelijk leggen … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron