Forse celstraffen voor jeugdvrienden om grootste postzegelfraudezaak in Nederlandse geschiedenis

1255

Twee Limburgse jeugdvrienden hebben deze week van de rechtbank in Limburg een forse celstraf gekregen voor de verkoop van valse guldenpostzegels. De fraudezaak leidde er eind 2013 toe dat PostNL de guldenzegels – die na de invoering van de euro in 2002 nog mochten worden gebruikt – in één klap ongeldig verklaarde.

Hoofdverdachte Jurgen L. kreeg 4,5 jaar cel. Zijn vriend Dimitri W. moet twee jaar en acht maanden de cel in. De rechtbank kon niet vaststellen wie de zegels in de grootste postzegelfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis heeft vervaardigd. De verdachten werden daarom vrijgesproken van het namaken van de guldenzegels. Ook de vader en moeder van de hoofdverdachte … ( lees verder bij bron).

Ga naar Bron