3 manieren om je beveiliging naar een hoger niveau te tillen

1304

Patching, bewustwordingstraining en wachtwoordbeheer doen veel meer om een inbraak te voorkomen dan welk ander middel dan ook. Hier ben je al mee bezig. Dit artikel gaat over het nog beter inzetten daarvan.

Gemiddeld worden jaarlijks tussen de 5000 en 7000 nieuwe beveiligingsrisico’s gevonden, oftewel ongeveer 19 per dag. Die snelheid maakt het lastig om te beslissen welke van de 19 jouw aandacht verdienen. Hoewel je concurrentie geld uitgeeft aan high-tech, prijzige en soms exotische beveiligingsmiddelen, bereik je meer succes door je juist te concentreren op enkele zaken die je al doet. Het scheelt geld en niets wat je meer doet voegt iets toe aan de beveiliging.

De drie dingen waar ik het in de kop van dit artikel over heb, moeten geen verrassing zijn. Je weet al dat je deze dingen moet doen. Je weet uit eigen ervaring dat wat ik hier beweer, waar is. Ondanks dat we het allemaal weten, doen de meeste organisaties ze simpelweg niet goed genoeg.

Verander de focus
De meeste beveiliging richt zich op de verkeerde dingen. We focussen op specifieke dreigingen en wat aanvallers deden toen ze binnen waren, maar niet hoe ze zijn ingebroken. Er zijn dan wel honderdduizenden unieke softwarekwetsbaarheden en zelfs honderden miljoenen malware-families, maar ze maken allemaal gebruik van dezelfde … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron