Tilster mishandeld in de Marwei: eis 5 jaar cel

1183

LEEUWARDEN – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vijf jaar cel geëist tegen drie gedetineerden die eind augustus in de Marwei een medegedetineerde zwaar zouden hebben mishandeld. Het slachtoffer, een 40-jarige inwoner van Kootstertille, zou 20 gram hasj van een van de verdachten, een 20-jarige Hurdegarypster, hebben gestolen. De Tilster liep een gebroken oogkas, een jukbeenfractuur en een gebroken neus op. De man is nog steeds niet volledig hersteld. Met zijn rechteroog ziet hij nagenoeg niets en zijn gehoor neemt steeds verder af.

Drie keer 2500 euro smartengeld
De Tilster wil van alle drie verdachten 2500 euro smartengeld. Bij wijze van voorschot, de man is van plan om via een civiele procedure een hogere schadevergoeding te vorderen. De Hurdegarypster heeft … (lees verder bij bron),

https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/60542/5_jaar_cel_ge%C3%83%C2%ABist_voor_afranseling_in_de_Marwei.html

Ga naar Bron