Studie • 45% dumpt benzodiazepinen dankzij mediwiet

3157

Miljoenen Nederlanders zijn – al dan niet bewust – verslaafd aan benzodiazepinen, in de volksmond ook wel benzo’s genoemd. Kalmerende middelen die massaal worden voorgeschreven bij angst, pijn en slapeloosheid. Welnu, uit Canadees onderzoek blijkt dat 45 procent van deze mensen hun benzo’s de prullenbak in mikt als ze eenmaal kennis hebben gemaakt met medicinale cannabis!

10 miljoen recepten per jaar, alleen in Nederland
Benzodiazepinen worden alleen al in Nederland tien miljoen keer per jaar voorgeschreven, om je een indruk te geven van het massale gebruik van deze psychotrope middelen. ‘Het aantal problematische verslaafden neemt sterk toe’, schrijft Wikipedia dan ook over benzo’s en hun populariteit bij artsen en patiënten.

Kortom, best wel verontrustend allemaal. Gelukkig blijkt steeds vaker en overtuigender dat het puur-natuurproduct cannabis een uitstekend alternatief is, met een shitload minder bijwerkingen bovendien.

Cannabis vermindert gebruik benzodiazepine
Afgelopen week maakte het Canadese bedrijf Aleafia Health Inc. de resultaten bekend van het – naar eigen zeggen – eerste onderzoek dat bewijst dat patiënten minder benzodiazepine gebruiken wanneer ze eenmaal kennis hebben gemaakt met cannabis als alternatieve behandeling voor o.a. angsten en slapeloosheid.

Nou is Aleafia Health zelf een zogeheten ‘verticaal geïntegreerd cannabisbedrijf’, dus je zou kunnen denken dat ze alleen voor eigen parochie preken. Maar dat is te kort door de bocht en zo … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron