‘Healthy chic’ en cannabisgerechten: dit zijn de horecatrends van 2019

1233

Gezond eten blijft belangrijk. Ook willen we in toenemende mate weten waar ons voedsel vandaan komt. Dat concludeert reserveringsplatform TheFork, die op basis van marktonderzoek vier duidelijke horecatrends signaleert.

1. Transparantie
Klanten willen meer informatie over de herkomst, verwerking en productiemethoden van hun eten. Ze hebben meer oog voor het milieu en diervriendelijkheid. Horecabedrijven spelen daarop in door aandacht te besteden aan eerlijke handel, scharrelvlees en klimaatimpact en daar hun klanten van op de hoogte te stellen.

2. Plantaardig
We gaan minder en minder vlees eten en zweren zelfs steeds vaker alle dierlijke producten af. Restaurants zullen daarom met een steeds … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron