Is HNST de meest duurzame jeans? ‘Tegen transparantie is geen modelabel opgewassen’

1056

Verstopt achter een grote stadswerf, langs de scheldekaaien waar het nieuwe Antwerpse Zuid binnenkort komt, op die braakliggende plek net voor de Hobokense industrie, staat een bouwwerk van zeecontainers, Plein Publiek. Binnenin: een circulaire hub waar start-ups binnen de circulaire economie een plekje kregen. Je vindt er ondernemers die werken aan de economie van morgen.

In één van de zeecontainers ontmoet ik Tom Duhoux , de oprichter van het Antwerpse denimlabel HNST . De naam, een verwijzing naar het woord “honest”, staat voor transparantie over de manier waarop een jeans gemaakt wordt. Op de website van HNST vind je informatie terug die je elders niet snel tegenkomt: van de samenstelling van de stoffen en gegevens over … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron