Twintigers betrapt met 300 gram cannabis

1071

Houthalen-Helchteren – Twee twintigers uit Leuven zijn in de nacht van zaterdag op zondag betrapt met 300 gram cannabis aan boord van hun auto. De twee reden op de E314, ter hoogte van Houthalen-Helchteren. De politie zette hen aan de kant omdat ze aan een te hoge snelheid reden.

Bij de controle overhandigden ze de zak met cannabis aan de agenten. Zij verklaarden dat ze elk 150 gram hadden gekocht in Nederland om zelf te verbruiken. Omdat er aanwijzingen waren dat de twee toch zouden dealen, werd de onderzoeksrechter gevorderd.

De 28- en 24-jarige Leuvenaars werden voorgeleid op verdenking van bezit, invoer en handel van drugs. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en na ondervraging vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het onderzoek tegen het tweetal wordt inmiddels voortgezet. Er wordt nagegaan of ze nog andere strafbare feiten op hun kerfstok hebben. (einde bericht).

Ga naar Bron