Positieve drugstest na eten maanzaad

1226

Een verhaal over een moeder die, terwijl ze beviel, positief testte op opiaten wordt veel gedeeld. Niet om die uitslag zelf, maar wel om de oorzaak van de positieve test. De vrouw had geen drugs gebruikt, maar wél een maanzaadbagel als ontbijt gegeten. En dat maanzaad kan ervoor zorgen dat je positief test.

Elizabeth Eden, een vrouw uit Maryland, was aan het bevallen in april van dit jaar. Een dokter lichtte haar toen in over de positieve resultaten van haar test. Ondanks haar ongeloof hierover, werd ze toch aangegeven bij de staat, schrijft The Independent. Haar pasgeboren dochter werd vervolgens vijf dagen in het ziekenhuis gehouden, terwijl Eden onder toezicht stond van een sociaal werker. Uiteindelijk werd haar verhaal over de maanzaadbagel toch geloofd, en werd zij herenigd met haar dochter.

Opiaten in maanzaad wetenschappelijk bewezen
De aanwezigheid van opiaten in maanzaad wordt al langer onderzocht. De zaden komen van de slaapbol of bolpapaver, die in het Engels ‘opium poppy’ wordt genoemd. De opium van deze soort papaver kan ook … (lees verder bij bericht).

Ga naar Bron