Bij de rechter: mishandeling, insluiping en diefstal

1059

Buitengriffier rechtbank Limburg Sanne Schauwaert / 21/ onlangs bachelor Nederlands recht afgerond/ werkt zo’n twee à drie dagen per week/ verdient 130 euro per zitting

“Griffier, wilt u even de bode bellen om met mij te overleggen”, vraagt de politierechter tussen twee zaken door aan Sanne Schauwaert die links van hem zit. De fotograaf van Observant wil de student op de foto zetten, maar krijgt geen toestemming van de receptie van de rechtbank.

“Ze is niet aangemeld”, luidt de boodschap. Een paar minuten later stapt de bode de zittingzaal binnen. Hij heeft het over een foto voor een “blaadje” waarop de rechter hem glimlachend corrigeert: “U bedoelt de universiteitskrant!”. De fotograaf mag door.
Een uur eerder: in de zittingzaal gaat het licht aan. Vanuit de centrale hal, spiekend door openstaande jaloezieën, zien we hoe … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron