Legale cannabiswinkel opent de deuren in drukke winkelstraat

1194

Roeselare – Heel wat shoppers keken zaterdag hun ogen uit in de Ooststraat, de belangrijkste Roeselaarse winkelstraat. In ‘De Farmerie’ kan men voortaan legaal cannabis kopen. “Zes jaar geleden was dit in Vlaanderen overal taboe.” Zaterdagmiddag hielden heel wat passanten halt aan de etalage van een nieuw winkeltje te midden van de Ooststraat. Daar werden verschillende soorten softdrugs gestald.

In ‘De Farmerie’ bieden Floris Verschuere (27) en Florence Peel (29) CBD-producten aan. CBD is een van de twee hoofdbestanddelen van cannabis. Van THC, dat andere bestanddeel wordt je high, CBD blijkt bij heel wat mensen een positieve werking te hebben. Sommige gebruikers worden er rustig van, anderen hebben na gebruik minder last van spierpijn. Cannabis verkopen die minder dan 0,2 procent THC bevat, is volgens de regelgeving ook toegelaten. “Wij leerden CBD kennen via de mama van een vriend die het … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron