Wiet roken is in Italië verboden, maar het verzamelen van gedroogde cannabisbloemen is prima

1801

Sinds 2016 is het telen van industriële hennep legaal in Italië. Van het afvalproduct is wiet te maken, die verkocht mag worden in wietwinkels die als paddestoelen uit de grond schieten. Maar het spul mag niet gerookt worden.

In een smal straatje, tussen de eettentjes en cafés van de Romeinse uitgaanswijk San Lorenzo, is een klein jaar geleden een onopvallend winkeltje geopend. Het is een franchisezaakje van amper 25 vierkante meter. De smalle winkelruit is zo goed als leeg, waardoor je er zo voorbij zou lopen. Alleen de naam boven de deur trekt klanten naar binnen: Easyjoint.

Binnen staan kleine, doorzichtige potjes op planken aan de muur met daarin wiet. Easyjoint is een nieuw soort winkel die met een razendsnelle opmars bezig is, en niet alleen in Rome. In heel Italië zijn er vorig jaar 305 wietwinkels geopend met namen … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron