Hennepkwekerij ontmanteld in Vlaardingen

1029

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben een hennepkwekerij aan de Burgemeester Pruissingel ontmanteld in Vlaardingen-VOP. De politie is vrijdag na een anonieme melding een onderzoek gestart. Er zijn 10 lampen en 265 hennepplanten gevonden. De hennepkwekerij is ontmanteld. Na de ontmanteling zijn de gebruikte apparatuur en de hennepplanten vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal. Er is geen verdachte aangehouden.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (zie ook bericht: Meld het). (einde bericht)/

Ga naar Bron