Coffeeshops mogen blijven verkopen aan buitenlanders | Studio040

1131

De Eindhovense coffeeshops mogen voorlopig softdrugs blijven verkopen aan buitenlanders, heeft burgemeester Jorritsma besloten.

Wettelijk mogen coffeshops sinds 2012 alleen verkopen aan houders van een Wietpas, die alleen inwoners van Nederland kunnen krijgen. Dat leidde echter tot overlast en illegale handel op straat. Om die reden heeft Eindhoven eerder besloten te stoppen met de handhaving van die regels – wat er in feite toe leidde dat de coffeeshops wel weer konden verkopen aan mensen uit bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk.

Jorritsma zegt in zijn toelichting dat met het huidige beleid de overlast laag is: de straathandel is weer flink afgenomen, terwijl de Eindhovense coffeeshops nauwelijks klanten uit het buitenland trekken. Overigens waarschuwt Jorritsma wel dat de handhaving van de regels op ieder moment hervat kan worden als daar reden voor is. (einde bericht)

https://www.brabantnieuws.net/eindhoven-nieuws/eindhoven-nieuws-studio040/coffeeshops-mogen-blijven-verkopen-aan-buitenlanders-studio040/

Ga naar Bron