Studenten sliepen naast wietkwekerijen in Breda

1086

Als het aan justitie ligt, gaan twee mannen uit Breda 24 maanden de cel in voor het op grote schaal kweken van hennep en voor het witwassen van zo’n 2,5 miljoen euro. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Sebastiaan Quekel 24-01-19, 17:16
De twee mannen zouden volgens het Openbaar Ministerie tussen 2002 en 2014 telkens meer panden hebben aangekocht met de opbrengsten van de georganiseerde hennepkweek. In een aantal van deze panden werden vervolgens weer kwekerijen opgezet.

De kwekerijen met honderden planten zijn op verschillende momenten ontdekt in dichtbevolkte woonwijken in Breda. In totaal kwamen er achttien locaties in hun bezit. De hennepplanten werden vaak met illegaal afgetapte stroom gekweekt.

Studenten

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de Bredanaars met hun criminele praktijken de maatschappij geschaad. Op sommige locaties werd .. (lees verder bij bron).

Ga naar Bron