Spaanse politie bevrijdt minderjarige Marokkaanse jongen uit handen van ontvoerders

974

De Guardia Civil heeft vijf mensen gearresteerd die verdacht worden van het kidnappen van een minderjarige Marokkaanse immigrant.
Volgens de nieuwswebsite Andaluciainformacion gaat het twee Marokkaanse en drie Spaanse staatsburgers, waaronder één vrouw. De minderjarige was ontvoerd uit een jeugdcentrum in El Bosque in Cadiz, waar hij verbleef nadat hij op een geïmproviseerde boot in Spanje was aangekomen.

Zijn ontvoerders sloten de jongen op in een vervallen huis, met weinig voedsel en onder streng toezicht om zijn familieleden af te persen. Ze vroegen zijn familieleden om losgeld in ruil voor zijn vrijlating.

Tijdens doorzoeking van het huis ontdekten de Spaanse autoriteiten een grote hoeveelheid cannabis in de vorm van capsules. Afgezien van afpersing en chantage hield dit netwerk zich ook bezig met drugshandel tussen Spanje en Marokko. (einde bericht).

Ga naar Bron