Recordhoeveelheid cocaïne onderschept in 2018

1018

Een recordhoeveelheid van 73.000 kilo cocaïne is vorig jaar onderschept in Nederlandse en Belgische havens. In 2017 ging het om ruim 54.000 kilo.

Criminelen uit Zuid- en Midden-Amerika doen er alles aan om Europa binnen te komen, stelt de politie. Nederland wordt vooral gebruikt als doorvoerland.

De toename van de aanvoer van drugs heeft voor een groot deel te maken met de toegangswegen die Nederland biedt. “Smokkelaars maken graag gebruik van onze transportlijnen. We hebben een goede infrastructuur en daar profiteren drugscriminelen van.”

Daarnaast zegt de politie dat er steeds zwaardere ladingen Nederland binnenkomen. “Een paar jaar geleden ging het nog weleens om een zending van 500 kilo. Tegenwoordig gaat het om duizenden kilo’s. De zendingen worden … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron