Op pad met de volger van het Brabantse boevennest

1026

HP/De Tijd De provincie Noord-Brabant heeft een groot probleem. De drugscriminaliteit viert hoogtij in een regio die de bijnaam ‘drugsschuur van Europa’ draagt. Hoog tijd om af te dalen naar het zuiden om te kijken hoe jointje en pilletje de regio beïnvloeden. In aflevering twee: een portret van René van der Lee, verslaggever van het Brabants Dagblad en zelfbenoemd ‘volger van het Brabantse boevennest’.

De besneeuwde ondergrond hindert de gang naar het Bossche café Le Figaro niet. De uitspanning waar we verslaggever René van der Lee (53 jaar, Berghem) van het Brabants Dagblad, spreken ligt immers bijkans aan het station van de Brabantse hoofdstad. Le Figaro is ook de plek waar de volledige BD-redactie de kerstborrel hield en Van der Lee had de locatie voorgesteld omdat er op de verderop gelegen redactie ‘te weinig plekken zijn waar we rustig kunnen praten’.

Iets dat Van der Lee kan weten overigens: hij is immers zijn hele journalistieke carrière – die zijn 32ste jaar ingaat – werkzaam voor de grootste… (lees verder bij bron).

Ga naar Bron