Man die op indringers schoot, handelde uit noodweer

1071

De 33-jarige Delfzijlster die in november 2016 in zijn toenmalige woning in de Antaresstraat in de stad Groningen meerdere schoten loste, handelde uit noodweer. Dat zei de officier van justitie donderdag voor de rechtbank.

Geschreven door Marjan Buring

De man hoorde een jaar cel geëist worden voor verboden wapenbezit, hennepteelt en diefstal van stroom. Die laatste straf heeft hij in voorarrest uitgezeten.  Blinde paniek De man stuitte die middag in november op een indringer in zijn woning. Een onbekend gebleven man met een bivakmuts stond verdekt opgesteld in de badkamer. De indringer schoot als eerste, waarop de Stadjer naar eigen zeggen in blinde paniek terug schoot.

Hij vluchtte vervolgens naar buiten. Omstanders zagen dat niet alleen de 33-jarige bewoner het portiek uit rende, maar ook een man met een bivakmuts op. Die laatste vluchtte op een scooter. Beiden raakten niet gewond.

Dommer voor
In de woning van de Stadjer ontdekten de agenten de resten van een hennepkwekerij. De 250 planten die daar hadden gestaan waren … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron