Limburgs tuincentrum verkoopt materiaal voor cannabisplantages

1006

Tongeren – De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de eigenaars van een tuincentrum in Bree donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en drie jaar en een boete van 6.000 euro omdat ze producten voor cannabisplantages verkochten in hun centrum en via een webshop. Bij één van de vennoten werden ook de resten van een cannabisplantage gevonden. Het tuincentrum zelf moet een boete betalen van 60.000 euro. aarnaast werden een bedrag van 106.126 euro en een Porsche Cayenne verbeurd verklaard.

Na een controle moest de Nederlandse zaakvoerder van Agrotech Maaseik noodgedwongen zijn webshop in 2015 stopzetten. Via zijn webshop bood hij allerlei materiaal aan voor de kweek van cannabis, gaande van groeibevorderaars, meststoffen en bestrijdingsmiddelen tot ventilatoren en lampen.

De twee zaakvoerders van het Groot Huis en Tuin Centrum in Bree waren onder de indruk van de webshop van de Nederlander en vroegen hem eenzelfde webshop op te zetten voor hun tuincentrum. In ruil voor zijn diensten kreeg de Nederlander een commissie op de via de website verkochte producten. De uitbaters van het tuincentrum namen ook … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron