Hennepkwekerij aangetroffen in Enschede

1091

Enschede – Op woensdag 23 januari 2019 ging de Politie Enschede naar de Vastertlanden na een melding vanwege wateroverlast.

In de woning zag de politie dat de lekkage in de woonkamer was en waarschijnlijk afkomstig moest zijn van de bovenbuurman. Aan de deur werd gevraagd of hij wateroverlast had. De man vertelde dat de wasmachine lek was. Tijdens het gesprek roken de betrokken agenten een sterke henneplucht en ze hoorden gezoem vanuit de woonkamer. Op de vraag of ze binnen mochten kijken, werd de toegang geweigerd.

Twee kweekruimtes
De situatie werd ‘bevroren’, waarna de Chef van Dienst een machtiging tot binnentreden opmaakte. Hiermee is de woning uiteindelijk toch betreden. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 326 hennepplanten, verdeeld over twee kweekruimtes. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Enexis Netbeheer is hiervoor naar de woning gekomen en ze hebben de meterkast meegenomen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. (einde bericht)

https://www.nieuwsoverijssel.nl/hennepkwekerij-aangetroffen-in-enschede

Ga naar Bron