Grootschalige cannabisteelt in Odense

1033

Grootschalige cannabisteelt in Odense
In plaats van potplanten staan er sinds kort cannabisplanten in de 23.000 m2 grote kassen van tuinbouwbedrijf Gartneriet Nældebakken bij Odense. Het bedrijf werd na de legalisering van cannabis in Canada aangekocht door Spectrum Cannabis, een dochtermaatschappij van het Canadese Canopy Growth Corporation.

“Internationaal staan we voor een ware revolutie in de medicinale cannabis, die gepaard zal gaan met innovatie en onderzoek. Misschien blijken bepaalde stoffen uit de plant werkzaam te zijn tegen kanker of artrose, dat moet allemaal nog worden onderzocht,” vertelt John McNeill van Canopy Growth. Ondertussen wordt alles in het werk gesteld om Nældebakken geschikt te maken voor grootschalige cannabisteelt. In april moet de installatie klaar zijn waar de medicinale producten uit de cannabis zullen worden gemaakt.

Ook Odense is blij met de komst van de medicinale cannabis. Volgens Amtsavisen ziet burgemeester Peter Rahbæk Juel van Odense voldoende mogelijkheden om op Funen een cannabis-netwerk op te bouwen.

bron: https://amtsavisen.dk/erhverv/Stor-produktion-paa-vej-i-Odense-Vi-staar-paa-kanten-af-en-cannabis-revolution/artikel/422316
(einde bericht).

Ga naar Bron